Deel dit artikel
-

De Nieuwe Pers legt de persen stil

De lancering van de digitale krant De Nieuwe Pers is met een paar weken uitgesteld. Er verschijnen tijdelijk geen nieuwsverhalen op de site, tot de laatste details rondom de financiering zijn afgewerkt.

Dat hebben initiatiefnemers Ben Rogmans en Jan-Jaap Heij afgelopen weekend besloten, zo melden ze op hun site. ‘De voorbereidingen zijn in een afrondende fase, maar de laatste details rondom de financiering van het project zijn nog niet rond. De Nieuwe Pers kan pas van start als ook die zaken zijn geregeld.’

De digitale krant wilde nog deze maand een nieuwe start maken, maar dat lukt niet. Er is een onverwachte omstandigheid rondom de financiering. Wat dat is, is niet duidelijk. Rogmans en Heij rekenen erop dat ze de financiële details binnen enkele weken alsnog hebben afgerond. Tot die tijd zal de geïmproviseerde krantensite stil liggen. ‘De redactie heeft bezigheden elders.’

DNP moet gaan verschijnen als app voor iOS en Android. Eind april werd bekend dat De Pers enkel in digitale vorm zou doorgaan. Daartoe wisten het ondernemende tweetal financiering aan te trekken tot medio 2016. De eerste investering zouden ze zelf doen. Wie de andere financiers zouden worden, is evenmin helder. De exploitatiekosten worden geraamd op twee miljoen euro per jaar.

Foto: Alexander Svensson (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Jan Pruimboom

Ik zie het nut niet, er is nieuws genoeg op internet. Dit rendabel te maken lijkt me een hele klus, dat zal de financieringsproblemen wel veroorzaken.

Ik zeg: niet doen.

Richard Otto

Ik gun het de mensen erg, maar wanneer je ziet dat de meeste nieuwssites al moeite hebben om rendabel te zijn, waarom moet het DNP dan wel lukken. De papierenversie was erg goed en kwalitatief ook best aardig, maar is dat voldoende? Ik zou mn geld nog eerder in Griekenland beleggen dan in dit project..

Erik Bakker

Als ‘De Pers’ op hetzelfde niveau blijft als de papieren versie is er wel degelijk bestaansrecht. Er is inderdaad al genoeg meer-van-hetzelfde-‘nieuws’ te vinden.

Johan de Groot

Leden van het management team van De Nieuwe Pers werken allang aan andere initiatieven. Als die mensen al geen vertrouwen hebben in dit verhaal, waarom financiers dan wel?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond