Deel dit artikel
-

Tv-module Ziggo nu eindelijk interactief

Ziggo introduceert als eerste kabelbedrijf in ons land een zogenoemde CI+ module die interactieve diensten ondersteunt. De abonnee is dan niet meer aangewezen op een aparte decoder, maar kan toch Uitzending Gemist bekijken.

CI+ modules bestaan al enige tijd voor kijkers die geen decoder willen. Zij hoeven de module alleen maar in het televisietoestel te schuiven en krijgen dan toch toegang tot bijvoorbeeld premiumdiensten. Weliswaar beschikt men dan niet over mogelijkheden als opnemen of films bekijken. De CI+ module van Ziggo is populair, zegt woordvoerder Gradus Vos. “Zo’n zeshonderdduizend televisies zijn ermee uitgerust.”

Met de Interactieve CI+ Module van de fabrikanten Quantis en Smit, inmiddels te bestellen bij Ziggo en de vakhandel, is (beperkte) interactiviteit mogelijk. Opnemen en terugkijken kan alleen met een externe decoder, maar Uitzending Gemist en films bestellen worden wel toegankelijk. “Eigenlijk alle interactieve mogelijkheden van de decoder heb je ook via de module beschikbaar”, zegt Vos.

Voor het gebruik van de kaart komen alleen door Ziggo gecertificeerde toestellen met internettoegang in aanmerking. Bovendien moeten die in het najaar nog een softwareupdate krijgen. Vooralsnog zal de kaart alleen werken met televisies van LG en Samsung.

Deel dit bericht

4 Reacties

Luuk

Met o.a. de Samsung SmartTV bestaat deze mogelijkheid al lang, met behulp van de de Smart Hub. Of wil dit artikel suggereren dat men nu ook op een andere nieuwe manier uitzendingen terug kan kijken en/of films bestellen?

Jan Libbenga

De Smart Hub is niet de (app) omgeving van de kabelaar. Om Ziggo films te bekijken ben je nu nog aangewezen op een decoder, maar straks voldoet een dun kaartje in je televisie.

Freddy Holwerda

Geldt dit ook voor de Ziggo gecertificeerde CI+ module die ik 2 maanden geleden bij mijn Samsung Smart TV heb gekocht?

Jan Libbenga

Nee, je hebt een nieuwe CI+ module nodig.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond