Deel dit artikel
-

Nieuwe videoclip van OK Go op een Honda Uni-Cub

De rockband OK Go staat bekend om haar one-shot-videoclips met uitgekiende choreografie. Zingend op vier Honda Uni-cubs, gefilmd met een drone, de ultieme GEAR-clip.

De Honda Uni-Cub is sinds 2012 op de markt in Japan en heeft sinds vorig jaar al een tweede versie. Het apparaat valt het beste te omschrijven als een combinatie van bureaustoel en een unicycle, aangedreven met een elektromotor. Het balanssysteem is ontstaan uit de ontwikkeling van de robot Asimo. De Uni-Cub kan alle kanten op bewegen, weegt 25 kilo, heeft een gebruiksduur van ruim een uur en een maximumsnelheid van 6 km/u.

In de clip zul je zien dat de bewegingen veel sneller zijn. De opnames zijn namelijk op halve snelheid opgenomen en daarna weer op dubbele snelheid afgespeeld. Hierdoor verlopen niet alleen de bewegingen van de Uni-Cub veel soepeler, maar ook die van de filmende drone en die van de danseressen. Het resultaat is na een paar dagen al een viral op YouTube.

Erg interessant is de making-of, waarbij je ziet dat er veel voorbereiding, organisatie, meerdere Uni-cubs en vooral, veel personeel, bij komt kijken. Meer van dit soort korte docu’s zijn te vinden op de speciale website van de clip “I Won’t Let You Down”.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond