Deel dit artikel
-

‘Nieuwe XBox krijgt abonnementsmodel’

De nieuwe spelcomputer van Microsoft komt in twee smaken: een goedkoper abonnementsmodel voor 300 dollar en een duurdere versie zonder abonnement voor 500 dollar. Dat beweert de meestal goed ingelichte Windows-blogger Paul Thurrott.

Microsoft kondigt vermoedelijk 21 mei zijn volgende generatie XBox aan. Dat is iets later dan gepland, aanvankelijk zou de nieuwe spelcomputer eind april worden onthuld. Meest interessant: Microsoft introduceert naar verluidt een abonnementsmodel, waarbij het apparaat zelf flink goedkoper wordt dan een versie zonder abonnement. Voor de duurdere XBox zou zelfs vijfhonderd euro moeten worden betaald.

Wat het abonement precies inhoudt, is nog niet duidelijk. Er wordt gesproken van always on, wat zou betekenen dat de spellen worden ‘gestreamed’ naar de spelcomputer.

The Verge meldt vandaag de eerste details over de nieuwe XBox, die als codenaam Durango zou hebben gekregen. De nieuwe XBox zou volgens het blog in juni op het congres E3 in Los Angeles voor het eerst aan het grote publiek worden getoond en rond november te koop zijn. Tegen die tijd zal ook de nieuwe Playstation van Sony beschikbaar zijn. Ook die is nog niet formeel aan het publiek getoond, maar zou eveneens een betaalmodel kennen.

Microsoft wilde de geruchten tegenover Cnet bevestigen noch ontkennen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond