Deel dit artikel
-

Nintendo Switch begin maart te koop

Met hardware doet Nintendo het minder goed dan met software. Wellicht verandert dat met de Nintendo Switch. De nieuwe console van het Japanse gamebedrijf verschijnt wereldwijd op 3 maart. Bol.com heeft al een prijs: 309 euro.

De Switch is als handheld te gebruiken, maar kan ook aan een televisie kan worden gekoppeld. Vandaar de naam. Thuis wordt de tablet in een dock gezet kun je de twee controllerhelften combineren tot één controller.

De Switch heeft een 6,2 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Als de console gebruikt wordt in combinatie met een televisie, kan de Switch een resolutie van 1920 x 1080 pixels aan. Er is 32 GB aan opslag beschikbaar.

Ook dit console heeft infraroodcamera die volgens Nintendo bepaalde objecten en bewegingen kan herkennen.

Diverse games zijn beschikbaar. In de lente verschijnen de boksgame ARMS en een Deluxe-versie van Mario Kart 8. Ook Splatoon 2 en Super Mario Odyssey zijn straks te spelen op de Switch.

Nintendo lanceert ook een onlinedienst, die tijdelijk gratis zal zijn. Via een smartphone- of tablet-app kun je contact zoeken met andere gamers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond