Deel dit artikel
-

NMa stelt voorwaarden aan overname Reggefiber door KPN

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) geeft groen licht voor de overname van een aantal onderdelen van Reggefiber, namelijk Lijbrandt, Glashart Media en Reggefiber Wholesale. Bezwaren zijn er tegen de acquisitie van de glasvezelaanbieders van Reggeborgh: Edutel, XMS en Concepts ICT, KickXL.

Volgens de NMa zou KPN door de overname een te sterke positie kunnen krijgen in meerdere regio’s waar KPN en één of meerdere van de vier glasvezelaanbieders actief zijn. Daardoor kan de keuze voor consumenten voor televisie, internet en vaste telefonie beperkt worden. De bedrijven zullen een vergunning moeten aanvragen, die de toezichthouder dan zal bekijken.

De NMa ziet geen bezwaar tegen de overname van Lijbrandt, Glashart Media en Reggefiber Wholesale. KPN heeft vanwege haar gezamenlijke zeggenschap in Reggefiber reeds invloed op Lijbrandt. Reggefiber Wholesale biedt, net als KPN, lage kwaliteit wholesale breedbandtoegang (LKWBT) aan. Dit doet Reggefiber alleen als KPN om technische redenen geen LKWBT kan leveren. Aangezien Reggefiber niet met deze dienst concurreert met KPN, kan de NMa akkoord gaan met deze overname. Ook bij de overname van Glashart, die omroepsignalen bundelt en doorgeeft, ziet de NMa geen concurrentieproblemen ontstaan omdat er voldoende alternatieven zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond