Deel dit artikel
-

Nokia slaat om zich heen met patentclaims

Het lijkt bijna een trend te worden: technologiebedrijven die het moeilijk hebben, proberen in elk geval nog via octrooien geld binnen te krijgen. Na Yahoo slaat nu ook Nokia wild om zich heen.

Er zijn niet minder dan elf octrooizaken aangespannen tegen mobieltjesmakers HTC, RIM (BlackBerry) en Viewsonic in rechtbanken en Amerika en Duitsland. In totaal gaat het om 45 octrooien.

Vooral HTC, bekend van de net gelanceerde One X, krijgt het zwaar te verduren. Tegen het bedrijf lopen twee rechtszaken in Europa en in de VS, en er is een klacht ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder US International Trade Commission (ITC).

De laatste maanden lijken de octrooi-oorlogen zich te verharden. Microsoft heeft in Duitsland zelfs een ban gekregen voor Windows 7 en de XBox 360 omdat er sprake zou zijn van twee inbreuken van een video-octrooi van Motorola. Al eerder maakten Samsung en Apple ruzie over smartphones en tablets. In maart klaagde Yahoo Facebook aan wegens octrooibreuk en nog geen maand later beschuldigde Facebook Yahoo van het schenden van octrooien.

Apple-oprichter Steve Wozniak maakt zich zorgen over de eindeloze patentoorlogen die bedrijven als Apple, Samsung en Nokia uitvechten, zo liet hij vorige maand weten. Die ontwikkeling is slecht voor innovatie.

Deel dit bericht

1 Reactie

FrankK

Haha die (appel)Steve toch.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond