Deel dit artikel
-

Noord Friese platteland aangesloten op snel internet

Het Noord Friese platteland in de regio Dokkum en de Waddeneilanden Schiermonnikoog en Ameland worden in gestaag tempo aangesloten op snel internet. Kabelnoord gaat de komende jaren ruim 28.000 adressen in haar werkgebied aansluiten op het nieuwe glasvezelnetwerk.

Deze maand bereikt het kabelbedrijf zijn 13000ste aansluiting. Het project startte in 2014 met de aanleg van glasvezel in wijken van Dokkum en in Kollum. Vorig jaar september startte de aanleg in Schiermonnikoog, het eerste Waddeneiland van Nederland dat volledig wordt voorzien van een glasvezelnetwerk.

Daarna volgden Ameland, de dorpen Feanwâlden en Ternaard en de binnenstad van Dokkum. Bijzonder was de aanleg van het buitengebied van Sibrandahûs, waar met steun van Provincie Friesland bewoners zonder kabelaansluiting werden voorzien van een gratis glasvezelnetwerk.

Na fase 1 van het project, die deze zomer afloopt, zijn 16.740 adressen aangesloten. In 2020 zijn dat er 28.590, ruim 2000 meer dan het huidige aantal kabelaansluitingen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond