Deel dit artikel
-

NOS verslaat eigen online records met Rio 2016

De digitale verslaggeving van de Olympische Spelen in Brazilië breekt records bij de NOS. Zowel de sportsite als de sectie met algemeen nieuws scoort miljoenen kijkers.

De topdag van NOS.nl/rio2016 was zonder twijfel afgelopen dinsdag 16 augustus. Op die dag trok de sportieve subsite 1,5 miljoen unieke bezoekers. Niet helemaal vreemd, want dat was voor de Nederlandse Olympiërs een topdag. Marathonzwemmer Ferry Weertman en zeilster Marit Bouwmeester pakten goud, de volleybaldames wonnen de kwartfinale van Zuid-Korea en de handbaldames gingen via Brazilië naar de halve finale.

Diezelfde avond toonden de online statistieken pieken vanwege het baanwielrennen, beachvolleybal en hockey.

Het hoogtepunt, hoewel triest, lag die dag tussen 22:00 en 23:00 uur. Toen informeerden 288.000 belangstellenden zich naar de val van Epke Zonderland in de turnfinale rekstok.

Onderzoekster Sarah Garritsen tegen Emerce: “Ook NOS.nl zelf profiteert van de Olympische Spelen. Gemiddeld trok NOS.nl tijdens de Spelen dagelijks ruim 1,5 miljoen unieke bezoekers. In de weken daarvoor was het gemiddeld aantal bezoekers per dag 700.000. Tijdens de Tour wel iets meer.”

Dagelijks aantal digitale Rio-bezoekers sinds begin Rio:

Gemiddeld verdeling bezoek over de dag:

De Rio-site trekt dagelijks gemiddeld ruim een miljoen unieke bezoekers. Over de hele olympische periode gekeken bezochten 6,5 miljoen afzonderlijke personen de NOS-sportsite. Dat is een record in vergelijking met vorige Spelen. Sotsji 2014 trok 6,1 miljoen unieke bezoekers, Londen 2012 5,1 miljoen en voor Vancouver 2010 waren dat er 2,6 miljoen.

Per Olympische Spelen ziet de NOS de cijfers nog steeds groeien. Niet enkel wordt er meer aan online verslaggeving gedaan, ook optimaliseert het technische team de uitingen voor zoveel mogelijk digitale kanalen. Naast live blogs zijn er veertien live streams, op meerdere typen apparaten te volgen. Het is makkelijk om in tekst en video de Spelen volgen op computer, telefoon en apps.”

Garritsen: “Ook in de NOS-app is een speciale OS-pagina gebouwd. Tot nu toe hebben ruim een miljoen unieke bezoekers deze geraadpleegd. De NOS Smart TV-apps zijn tijdens de afgelopen sportweken door ruim 80.000 mensen gebruikt.”

De live streams piekten afgelopen twee weken met tweehonderdduizend simultane kijkers op een van de veertien live streams. Het meest verkeer ging naar de hoofdstream, omdat automatisch start.

Foto: IOC Media (c)

Deel dit bericht

5 Reacties

Annemarie Mes

Fantastisch

Jacob Beekink

Alleen jammer dat het in Duitsland niet te krijgen is…:( 🙁

Ron

das toch niets bijzonders, het is de énige mogelijkheid om iets te zien vd OS, op tv is het voor 90% een trieste talkshow, in Tokio graag nog verslaggeving op de streams aub, das financieel best haalbaar, gewoon niet met 2 man op tv commentaar geven, maar met één persoon, opgelost .
bij voorbaat dank !

Arne

Dat zijn echt veel bezoekers. Toont maar weer aan hoe snel de verschuiving van kabelTV naar online Tv kijken gegaan is. En deze groei zal waarschijnlijk nog wel even aanhouden. persoonlijk vind ik dit een mooie ontwikkeling. Kijken wat je wilt, wanneer je wilt en op het device naar keuze.

Arie vd Giesen

Met enige regelmaat wat andere kanalen bekeken op de NOS Smart TV-app, maar dat was een drama. Wat een zeer slechte uitzendkwaliteit op je televisie scherm. De app voor je smartphone of tablet gaf wel een scherp beeld, maar op een groot scherm was het gewoon onscherp en blokkerig.
Er kan over 2 jaar weer een stuk verbeterd worden; minder compressie en meer bandbreedte !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond