Deel dit artikel
-

NPO: internet hoort bij audiovisuele taken

Volgens de Nederlandse Publieke Omroepen (NPO) hoort internet bij de kerntaak om audiovisuele programma’s te brengen. Dat de VVD wil dat de publieke omroepen internetactiviteiten moeten afstoten om zich te beperken tot audiovisuele taken, is dan ook ondoenlijk.

"Het is onze kerntaak om audiovisuele producties te brengen, daar hoort het internet bij", laat een woordvoerder van de NPO weten. Volgens de VVD zorgen de internetactiviteiten van de publieke omroepen voor oneigenlijke concurrentie. Waar kranten geld proberen te verdienen op internet, hebben de publieke omroepen hier geen zorgen om. Vooral op het gebied van nieuwssites zouden de publieke omroepen zorgen voor oneerlijke concurrentie.

De NPO blijft rustig onder het nieuws dat de VVD tijdens de formatiebesprekingen heeft afgesproken dat de internetactiviteiten van de publieke omroepen moeten worden gestaakt. "Het is geen nieuws, het is hooguit wat scherp aangezet."

De woordvoerder van de NPO laat weten dat de publieke omroepen allang hebben aangekondigd het aantal websites te willen halveren. "We willen meer focus leggen op audio en visuele taken. Dat is vanuit onze strategie die los staat van de hele politieke en bezuinigingsdiscussie. De experimentele fase is voorbij, we willen nu kijken hoeveel en welke sites we over willen houden."

Het CDA kan zich niet vinden in de uitspraak van de VVD. Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg laat aan het ANP weten dat het CDA het omroepbestel niet terug wil brengen naar ‘het stenen tijdperk’. De publieke omroepen zouden actief op internet aanwezig mogen zijn. De PVV daarentegen steunt de VVD. Volgens de PVV zouden de publieke omroepen een uiterst beperkte rol moeten spelen op internet.

Deel dit bericht

2 Reacties

casper

Wat is dat voor een onzinnig plan van de VVD en PVV? Alles wordt of is al internet, gedigitaliseerd en ge?ntegreerd: audio, video tezamen met tekst, foto's, internet, (beeld)telefonie enz. Op de tijd dat je het zelf wilt zien en interactief. Ik kijk alleen nog maar TV via internet. Alleen audiovisuele 'streaming' (zoals door de omroepen in de vorige eeuw werd aangeboden) is al lang achterhaald en om daarheen terug te keren een archa?sch en onzinnig idee. Hoe komen de VVD en PVV erbij? Of zit er meer achter, zoals de censurering van informatie?

Arno

Vanuit een consumenten oogpunt is het een beetje jammer. Maar als ondernemer vind ik het wel terecht. Het is gewoon oneerlijke concurrentie, als de ene site door de overheid gesponsord word en de ander niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond