Deel dit artikel
-

Nu.nl: mobiele interface wordt groter dan ‘vaste web’

Nieuwssite Nu.nl is inmiddels zo draagbaar als een krant en dat is duidelijk te merken aan gebruikscijfers. Vermoedelijk krijgt de uitgave rond 2012 meer bezoek via mobiele apparaten dan via thuis- en kantoorcomputers.

Twee weken geleden lanceerde Sanoma Digital, uitgever van Nu.nl, een applicatie voor Apples iPad. Gisteren kon hoofdredacteur Laurens Verhagen melden dat alleen via dat apparaat al een kleine 3 miljoen pageviews werden gegenereerd.

De iPad-cijfers zijn illustratief voor snelle groei die alle mobiele kanalen van de nieuwsuitgave doormaken. Inmiddels wordt een kwart van alle opgevraagde nieuwspagina’s via een mobiel apparaat genuttigd. Of: 119 miljoen van de 461 miljoen pageviews.

Verhagen: “Een exacte voorspelling kan niet doen, maar over niet al te lang zijn er meer mobiele pageviews dan vaste. Als ik moet gokken dan denk ik dat we het omslagpunt over 1,5 jaar bereiken”, net voor of in 2012.

Een overzicht van het mobiele verkeer tot juli 2010:

De mobiele groei zal in de komende tijd alleen maar versnellen, meent hij. “Je krijgt tablets van Android en met Windows. Dat zullen we ook merken in het verkeer. Daar houden we in de presentatie van het nieuws ook rekening mee door meer met grote foto’s te werken. En in infographics willen we een slag gaan maken”.

Anders dan de NOS en BBC geeft Nu.nl niet de expliciete voorkeur aan het web boven applicaties, vanwege de optimale bereikbaarheid te zijn. CNN deelt Verhagens mening, zo bleek vorige week uit een interview dat Emerce had met diens hoofd Mobiel.

Foto: Guido van Nispen (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Mark de Bruin

Mooi cijfers. Gaan we met rapporteren over mobiel weer terug naar views? Ben wel benieuwd naar de bereikscijfers: hoeveel downloads, actieve gebruikers, uniek bereik etc.

Pieter

Ik verbaas me er nog steeds over dat Nederland blijkbaar genoegen neemt met een site/ app vol spelfouten, plaatjes die niets met het verhaal te maken hebben en een gemiddelde diepgang van vijf zinnen. De nieuws-app van de Telegraaf vind ik persoonlijk vele malen beter….

peter

De diepgang op de telegraaf is inderdaad een stuk beter. Dat is ook precies waar die krant om bekend staat. De diepgang.

Pieter

@peter Tja ik ben niet specifiek een fan van de Telegraaf of zo hoor (ik koop die krant nooit) maar vergelijk die apps maar eens met elkaar…..Ik snap niet dat nu.nl zo populair is, snap ook niet dat ze een hoofdredacteur nodig hebben: de berichtjes komen rechtstreeks van het ANP maar dan met spelfouten toegevoegd. 

Robin

Volgens mij heeft nu.nl ook nooit de ambitie gehad om diepgang te hebben. Juist het vluchtige karakter van nu.nl maakt het concept zeer geschikt voor (mobiel)internet.@Pieter: je vind dat nu.nl vol redactionele tekortkomingen zit maar de komst van een eindredacteur vind je ook vreemd. Je zou toch zeggen dat zo iemand de foutjes er juist uit zou halen?!

Erwin Boogert - Emerce

Bij mijn weten is de tijd dat alle berichten van het ANP komen al weer even voorbij.  Gezien het aantal pageviews (zie afbeelding hierboven) voorziet Nu.nl toch bij een zekere groep in enige nieuwsbehoefte. Het lijkt me sterk dat een groepje passanten per ongeluk bijna een half miljard pageviews uit de servers trekt.  Wat vind jij een prettige of goede online nieuwssite en goede applicatie, Pieter?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond