Deel dit artikel
-

Nu.nl tekent contract voor Twitter nieuwsscanner

Het Twitterdashboard RTreporter, dat in heel vroeg stadium mogelijke nieuwswaardige gebeurtenissen signaleert, is nu definitief opgenomen in het nieuwsgaringsproces van Nu.nl. Dat meldt het bedrijf zelf. NU.nl heeft een contract gesloten voor de duur van anderhalf jaar.

RTreporter (Real Time Reporter) is het resultaat van een onderzoeksproject dat is gesteund door het Stimuleringsfonds voor de Pers. Daarin werkten online uitgever CCinq, NU.nl en de Vrije Universiteit samen. De applicatie die door deze partijen is ontwikkeld, kan dienen als een ‘early warning system’ voor nieuwsredacties. Meerdere keren per dag vindt de redactie op deze manier nieuws dat niet via de vele andere bronnen beschikbaar is.

RTreporter B.V. is sinds kort een joint venture van CCinq en ORTEC, aanbieder van software voor planning en optimalisatie.

Medeoprichter Bert Kok van CCinq is blij met de samenwerking met ORTEC. “De kennis en expertise van ORTEC op het gebied van advanced analytics en Big Data zijn voor ons een uitgelezen kans om het product dat we nu hebben ontwikkeld verder uit te bouwen.”

Deel dit bericht

1 Reactie

van Deurzen

Ben wel benieuwd waarom men in zee is gegaan met ORTEC en niet bijvoorbeeld met CrowdyNews die deze dienst al een tijd lang heeft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond