Deel dit artikel
-

Omroepen en kabelaars werken aan sociale apps

Kabelaar UPC wil niet bevestigen of op korte termijn een sociale programmagids wordt gelanceerd. Volgens website TotaalTV is het kabelbedrijf van plan om zowel een website als mobiele apps rond dit thema op te tuigen.

De kijker zou aan de hand van reacties op sociale media – Twitter, Facebook en Hyves – een weeklijst van meest besproken tv-programma’s kunnen samenstellen, en kunnen zien op welke programma’s vrienden gereageerd hebben, informatie die dan uiteraard ook weer via dezelfde sociale media kan worden gelanceerd.

Volgens TotaalTV zou het mediabedrijf de website en de apps ‘op korte termijn’ willen lanceren, maar UPC zegt geen ‘tijdslijn’ aan te kunnen geven, wat erop duidt dat het een en ander nog volop in ontwikkeling is.

Ook de omroepen zelf werken aan een sociaal tv-project dat Kykes (‘Laat zien wat je kykt’) is gedoopt. Op een bètasite zijn al afbeeldingen te zien van een iPhone- en iPad-app. Ook dit project is volgens RTL, die bij de ontwikkeling is betrokken, nog niet klaar.

Deel dit bericht

2 Reacties

Alexander

Klopt, de naam van deze social EPG zou iets moeten worden in de trant van watch2watch of buzz…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond