Deel dit artikel
-

Omzet Mirabeau groeit tot 24 miljoen euro

Mirabeau heeft de omzet over 2011 met 35 procent zien groeien tot 24 miljoen euro. De digitale dienstverlener opent dit jaar een vijfde business unit.

Daarmee namen de verkopen meer dan de helft harder toe dan verwacht. Directeur Adjan Kodde verwacht, net zoals hij voor 2011 deed, in het komende jaar een omzetgroei van twintig procent te kunnen noteren. Die toename wordt gerealiseerd bij bestaande en nieuwe klanten.

De winstgevendheid was ‘goed en conform verwachting’. Andere details over de financiële prestaties van afgelopen jaar maakt de onderneming niet bekend.

Ook voor het komende jaar verwacht Kodde toenemende digitale interesse van retailorgansaties die hun wortels in het offline kanaal hebben. “In de afgelopen tien jaar zag je e-commerce groeien aan de hand van startups en directe verkopers als Wehkamp. Nu zetten traditionele retailers en masse in op online, in de breedte en de diepte.”

Mirabeau werkt in deze sector onder meer voor Jumbo Supermarkten, de grootste supermarktketen na Albert Heijn. Jumbo heeft maandelijks zeshonderdduizend unieke bezoekers op zijn site. Andere klanten zijn Funda, KLM, ING en G-Star.

“De rechtstreekse online omzet van de opdrachtgevers van Mirabeau is naar schatting opgelopen tot circa anderhalf miljard euro in 2011.“

Het bedrijf opent in maart zijn zesde kantoor, in Utrecht. Dat is geen verkoopkantoor, maar een lokatie waar werknemers van buiten Amsterdam dichtbij huis toch in een Mirabeaukantoor kunnen werken. Zo zijn er ook kantoren in Eindhoven, Rotterdam en Hoorn.

Mirabeau start in de loop van 2012 een vijfde business unit. Die bekwaamt zich in het plaatsen van professionals bij de klanten zelf. Kodde: “Opdrachtgevers realiseren zich steeds vaker dat het succesvol online zaken doen grotendeels draait om dagelijkse exploitatie. Dit betekent niet alleen projecten, maar met name ook veel aandacht voor content, analyse en doorontwikkeling. Veel opdrachtgevers zoeken naar hybride oplossingen waar zowel projecten als exploitatie in een intensieve samenwerking tussen eigen medewerkers en online professionals kan plaatsvinden.“

Deel dit bericht

1 Reactie

thieu

het kan dus wel….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond