Deel dit artikel
-

Omzet Vente Exclusive naar dertig miljoen euro

De omzet van winkelclub Vente Exclusive is in de Benelux afgelopen jaar verdubbeld. Europees marktleider Vente Privée ging voor het eerst over de miljard euro omzet heen.

Met een omzet van dertig miljoen euro claimt directeur Peter Grypdonck het marktleiderschap onder de besloten winkelclubs. Dat zijn winkels waar enkel geregistreerde leden binnen kunnen om items, waaronder kleding, te kopen tegen tientallen procenten korting.

Vente Exclusives ledenaantal vertoont al jaren een stabiele groei en groeide in 2011 weer met een half miljoen tot anderhalf miljoen. Deze leden namen gezamenlijk een miljoen items af. Daarbij kozen ze uit vierhonderd fashion- en lifestyle merken.

De mobiele app werd afgelopen jaar dertigduizend keer gedownload. In totaal is het mobiele kanaal, daar valt ook het web onder, goed voor twintig procent van het bezoek.

Vente Privée, het voorbeeld voor alle Europese besloten winkelclubs, sloot het jaar ook met forse groei af. Officiële cijfers worden niet meer gegeven, maar het Duitse Exciting Commerce rekent voor dat de omzet over de miljard euro is heengegaan. De bijdrage van het Nederlandse filiaal zal in Frankrijk nog niet veel indruk maken, daar het lokale filiaal net drie maanden actief is.

Foto: uair01 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond