Deel dit artikel
-

Omzet en winst moederbedrijf Wehkamp gedaald

RFS Holding, het moederbedrijf van onder meer Wehkamp.nl, heeft zijn omzet en winst over het gebroken boekjaar 2013/2014 zien dalen. Dat schrijft het FD, dat het jaarverslag bij de Kamer van Koophandel heeft ingezien. De omzet kwam dit jaar onder de grens van 500 miljoen.

Dit weekend werd bekend dat RFS Holding een aantal zakenbanken heeft gevraagd de verkoop van het bedrijf te begeleiden. Of de tegenvallende omzet – het is de eerste keer in negen jaar tijd dat de omzet van RFS daalt – daar iets mee te maken heeft is niet bekend. In 2012 stond RFS ook al eens te koop.

Net als vorig jaar heeft RFS – tevens eigenaar van e-commercebedrijven Fonq.nl en Create2Fit – zijn aandeelhouders het afgelopen boekjaar een fors dividend uitgekeerd, zo’n 40 miljoen euro, ruim 2,5 keer de nettowinst. Daartoe is een leenfaciliteit van 100 miljoen euro afgesloten.

De kredietverleningstak stond afgelopen jaar onder druk, vijf jaar terug was die nog goed voor 42 procent van de winst (EBITDA) van het concern, is dat nu nog slechts 19 procent.

Deel dit bericht

1 Reactie

maarten

Ik ben geen financieel specialist maar is het logisch of raar om geld te lenen om winst uit te keren.

Ook opvallend/intrigerend dat een substantieel deel van de winst komt vanuit kredietverstrekking.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond