Deel dit artikel
-

Omzetdaling voor RTL Group

RTL Group, het moederbedrijf van de vier Nederlandse RTL-zenders, ziet de kwartaalomzet met 2 procent dalen tot 1,3 miljard euro.

Dat blijkt uit de vanochtend gepresenteerde financiële cijfers over het eerste kwartaal.

De winst voor bijzondere lasten steeg echter met 8,7 procent tot 188 miljoen euro. De omzetdaling wordt grotendeels toegeschreven aan tegenvallende resultaten in Frankrijk en Engeland en de sterke euro.

De netto advertentie-inkomsten in Nederland, België en Duitsland namen toe. Voor de Nederlandse markt wordt geen aparte specificatie gegeven.

Eind maart 2008 had het Luxemburgse mediabedrijf, dat voor 90 procent in handen is van mediagroep Bertelsmann, 1,2 miljard euro in kas.

RTL Group lanceerde in de eerste drie maanden online terugkijkdiensten in Nederland (RTLgemist.nl), Duitsland (RTLnow.de) en Frankrijk (M6replay.fr).

In Duitsland lanceerde RTL bovendien de kindersite Toggo.de opnieuw. Volgens uitbater Super RTL genereerde de site voor de herlancering maandelijks al 110 miljoen pageviews. Toggo.nl is in handen van een Frans bedrijf dat het beheer uitbesteedde aan domeinhandelaar Sedo.

Bron foto: yuvalh (CC)

Deel dit bericht

4 Reacties

janssen

Grappig, je kan wel uitzendingen uit Duitsland terugkijken, maar niet die uit Frankrijk.

Sedo GmbH

Hierbij moet ik een kleine correctie toepassen op het bovenstaande bericht. De domeinnaam toggo.nl is niet in handen van Sedo GmbH, Sedo is wereldwijd grootste marktplaats voor de handel in domeinen. Eigenaren van domeinen kunnen hun domeinen op deze marktplaats ter verkoop aanbieden, om zodoende potentiele kopers te bereiken. Sedo heeft ruim 10,5 miljoen domeinen in de database, met meer dan 650.000 actieve leden wereldwijd. De eigenaar van toggo.nl heeft het domein bij Sedo geparkeerd, welke betekent dat Sedo reclamelinks bij de domeinnaam plaatst en de eigenaar op deze manier het domein kan monetariseren. Het domein toggo.nl is in handen van een onderneming, gevestigd in Frankrijk (te raadplegen bij de SIDN). Met vriendelijke groet, Sedo GmbH

wiseguy

sedo; dat is toch ook precies wat er in het bovenstaande bericht staat??

Erwin Boogert - Emerce

@wiseguy: Sedo wees me op de niet helemaal correcte omschrijving van de relatie tussen Sedo en Toggo. Dat heb ik vervolgens gecorrigeerd. Dat is dan ook de reden dat je alleen de correcte tekst ziet. En ja, dat had ik idd duidelijker aan kunen geven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond