Deel dit artikel
-

Omzetontwikkeling pure players en multichannel gelijk

De online omzet in Nederland nam in april met 16,2 procent toe. In april was de online omzetontwikkeling van multichannel retailers ongeveer gelijk aan die van de pure internetverkopers, zegt het CBS.

Het CBS publiceert sinds kort niet alleen cijfers over de totale omzet van de postorder- en internetbedrijven, maar ook gegevens over de omzet via internet van het midden- en grootbedrijf (10 werkzame personen en meer)  van de detailhandel. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen pure internetverkopers en multi-channelers. De pure internetverkopers hebben dus als hoofdactiviteit de verkoop via het internet, de multi-channelers kenmerken zich door de verkoop via het internet als nevenactiviteit te hebben naast de ‘fysieke’ verkoop in winkels.

April was in het algemeen een goede maand voor de detailhandel. In april 2015 heeft de detailhandel 1,5 procent meer omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar. De verkopen groeiden in volume voor de vijfde maand op rij (met 2,6 procent), en de prijzen daalden minder sterk dan in de voorgaande maanden.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond