Deel dit artikel
-

Online bank lanceert Knab Social: geld overmaken via Facebook

Online bank Knab lanceert eind september Knab Social. Via een Facebook account of mobiel telefoonnummer kan geld worden overgemaakt zonder dat het bankrekeningnummer van de ontvanger nodig is. De ontvanger krijgt een melding en vult zelf zijn bankrekeningnummer in.

De online bank zegt mobiel betalen te willen vergemakkelijken, ook met het oog op de invoering van het nieuwe rekeningnummer IBAN. Zowel telefoonnummer als Facebook account worden afgeschermd voor Knab.

Om de app technisch mogelijk te maken heeft Knab samengewerkt met softwarebedrijf Virtual Affairs en Five Degrees een financial technology provider. Virtual Affairs is verantwoordelijk voor alle technologie, het webplatform erachter en de interactie met gebruikers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Stichting WebwinkelKeur

Ben benieuwd hoe deze app technisch werkt. Het niveau van beveiliging is toch wel belangrijk voor een dergelijke toepassing.

Verder jammer dat in het IBAN nummer de banknaam verwerkt zit. IBAN was een mooi moment geweest om dit af te schaffen en verhuizen van bank met behoud van nummer mogelijk te maken. Een gemiste kans.

Bodecious

@Stichting Webwinkelkeur: De spijker op zijn kop. Nummerbehoud zou geweldig zijn voor de concurrentie en klantvriendelijkheid van de banken in NL.

Ik begrijp niet waarom er sowieso letters in IBAN zitten. Onze Rabobank-IBANs hebben een nul en een O naast elkaar staan, wat erop neerkomt dat we dit telefonisch 10 keer par dag moeten uitleggen aan onze klanten. Handig!

In Duitsland hebben ze de IBAN laten doorvoeren door mensen die wel een gezamelijk IQ boven de tachtig hebben, zonder letters van de banknaam. Waarom die letters???

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond