Deel dit artikel
-

Online financiële dienstverlener MoneYou op Facebook

MoneYou is nu ook actief op Facebook. De financiële doe-het-zelver kan via Facebook papierloos een spaarrekening aanvragen, spaargeld overmaken en het spaarsaldo bekijken.

Het bedrijf, onderdeel van ABN AMRO, wil aanwezig zijn waar de moderne consument zich bevindt, aldus Koos van der Veen, commercieel directeur. Omdat het traditionele sparen aan het veranderen is, werden doelsparen, mobiel sparen en social media al eens geïntegreerd in een spaarapplicatie voor alle belangrijke mobiele platformen.

Iedereen die een spaarrekening bij MoneYou heeft of opent kan sparen op Facebook. Een klant gaat naar facebook.com/MoneYouNederland en kiest voor ‘Sparen op Facebook’. Vervolgens logt de klant in met zijn MoneYou gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna ziet de spaarder een overzicht van de spaarrekeningen bij MoneYou, inclusief spaarsaldo en de laatste tien bij- en afschrijvingen. Hier is het ook mogelijk om een spaardoel en doelspaarbedrag aan een rekening te koppelen en meldingen in te stellen. Ook gegevens wijzigen en een extra rekening openen zijn binnen deze omgeving mogelijk.

MoneYou introduceerde begin 2011 naar eigen zeggen als eerste de term ‘Social Sparen’ in Nederland. Hierbij kunnen consumenten binnen sociale netwerken als Facebook, Twitter, Hyves of LinkedIn aangeven welk ‘spaardoel’ ze hebben en wanneer dat doel bereikt wordt. Vrienden of volgers kunnen vervolgens op de hoogte gehouden worden van het spaardoel of zelf een bedrag doneren.

Er worden overigens steeds meer bank- en verzekeringsproducten via Facebook aangeboden. Startup YouCare van ondernemers Ronald van de Laar en Eric Schlösser bieden sinds kort zorgverzekeringen op Facebook aan. Door te besparen op marketing, kan men een lage prijs realiseren voor de basisverzekering.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond