Deel dit artikel
-

Online omzet Blokker naar 98 miljoen euro

De totale online consumenten-omzet van Blokker is fors gegroeid met 24 naar 98 miljoen euro, het aantal online orders steeg met ruim 30 procent toegenomen naar 1,7 miljoen. Dat meldt het bedrijf vandaag bij de presentatie van de jaarcijfers.

Die cijfers zijn niet best. De operationele winst van Blokker is in 2014 met ruim de helft gedaald naar 65,3 miljoen euro. In 2013 kwam de ebitda nog uit op 139,5 miljoen euro. De forse daling is vooral veroorzaakt door de tegenvallende omzetontwikkelingen in de sector Huishoud.

Een lichtpuntje zijn de vernieuwde winkels waarvan de omzet duidelijk is gestegen. De vestigingen van prijsvechtersformule Big Bazar kenden een omzetgroei van zestien procent.

Blokker heeft in vorig jaar een nieuwe strategie ingezet. De kosten worden structureel verlaagd.

De nadruk zal ook de komende tijd op e-commerce liggen. Alleen al in het vierde kwartaal van 2014 groeide de online omzet van huishoudketen Blokker met 65 procent. Met de lancering van Nextail, de online organisatie voor de winkelformules van Blokker Holding, heeft e-commerce binnen het concern een sterke impuls gekregen, zegt het bedrijf.

Het concern zet ook versneld in op de verdere transformatie naar omnichannel. Zo is in de nieuwe winkelformule van Blokker de omnichannel-propositie verder uitgewerkt met een verbeterde click&collect-service, WiFi en de uitrusting van instore-technologie zoals digitale productinformatieschermen, kiosken en tablets. Bij Bart Smit en Leen Bakker is gestart met de ontsluiting van het online assortiment.

Blokker opent dit najaar een nieuw e-DC in Gouda om groei van online te faciliteren.

Niet alleen de online omzet is gegroeid. ook het aantal orders is toegenomen van 1,3 miljoen naar 1,7 miljoen. Ook op social media is over de hele linie een stijging van het aantal bezoekers, reacties en fans te zien. Zo is het aantal Facebookfans met meer dan 140 procent gestegen, met Intertoys als uitschieter met een stijging van 400 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond