Deel dit artikel
-

Ontslagen bij Helpling, Nederland buiten schot

Online poetsdienst Helpling schrapt twintig procent van zijn personeelsbestand. De directie besluit te focussen op de landen die het best renderen.

Dat houdt in Helpling vertrekt uit Australië, Canada, Spanje en Zweden. Het blijkt nog actief in tien landen met zo’n driehonderd man. Het geld dat niet wordt gespendeerd in de langzame landen kan naar de betere renderende.

Rocket Internet en zeven investeerders staken afgelopen anderhalf jaar 56 miljoen euro in het bedrijf dat bemiddelt tussen consumenten en professionele poetshulpen. Daartoe stelde het ook honderden eigen mensen aan in korte tijd om de tien kantoren professioneel te bemannen.

Floyd Sijmons, managing director in Nederland, reageert tegenover Emerce: “Kan er met betrekking tot Nederland gelukkig heel kort en positief over zijn: Nederland is een van de core markets in Europa. Het gaat gewoon erg goed. In andere landen heeft bovenstaand besluit meer te maken met focussen op de plekken waar we meer resultaat tonen voor elke euro en elk uur die eraan besteed worden. Nederland is een van die plekken waar we daarom juist nog meer op gaan focussen. Als resultaat heeft Nederland geen ontslagrondes of inperkingen. Sterker nog, we groeien lekker door.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond