Deel dit artikel
-

Oplichters moeten Yahoo 610 miljoen dollar betalen

Nigeriaanse oplichters moeten het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo 610 miljoen dollar betalen omdat zij zich valselijk hebben uitgegeven voor een Yahoo Loterij.

Tussen december 2006 en mei 2009 werden 11,7 miljoen emails verstuurd namens een niet bestaande Yahoo Loterij die was opgezet door oplichters uit Thailand en Nigeria. Het ging de dieven vooral om het achterhalen van credit card nummers en andere persoonsgegevens.

In 2008 is Yahoo naar de rechter gestapt. Rechter Laura Taylor Swain uit New York deed pas afgelopen woensdag uitspraak en heeft 610 miljoen schade toegekend. Niet eerder is zo’n groot bedrag toegewezen in een dergelijke zaak. Ondanks de overwinning is het onwaarschijnlijk dat Yahoo het geld ooit krijgt.

De neploterijen zijn blijkbaar nog steeds winstgevend, want de stroom mails met dit soort aanbiedingen is niet afgenomen. Veel van deze mails worden zogenaamd uit naam van Nokia, Facebook of Microsoft geschreven. Reageren moet vaak via een gratis mailadres.

Saillant detail is dat de oplichters vooral Yahoo mail adressen gebruiken, omdat Yahoo nogal laks is met het sluiten van accounts.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond