Deel dit artikel
-

Oprichter Atari start bedrijf voor VR

Nolan Bushnell, de zo langzamerhand legendarische oprichter van Atari, is samen met Chuck E. Cheese een VR-bedrijf Modal VR gestart.

Modal richt zich niet op de consumentenmarkt, maar met name op professionele VR-ontwikkelaars, zoals filmstudio’s. De hardware bestaat uit een eigen ontwikkelde VR-bril, trackingsystemen en een computer die ook draadloos werken en nauwelijks vertraging vertonen.

Het gaat nu nog om een prototype waarvan de prijs nader moet worden vastgesteld. Ook wil Modal verdienen aan toepassingen die met het systeem worden ontwikkeld.

Bushnell kwam eerder dit jaar ook al in het nieuws toen het Nederlandse Spil Games een samenwerking met de spelpionier aankondigde.

De Amerikaan was met de oprichting van Atari in 1972 een gamepionier. Hij ontwikkelde het beroemde spel Pong. Een van zijn werknemers was de toen 21-jarige Steve Jobs, de latere topman van Apple. Hoewel Bushnell Atari al in 1978 verliet, heeft hij de laatste 15 jaar een dertigtal games geschreven.

Overigens waarschuwt Strategy Analytics voor al te hooggespannen marktverwachtingen. Dit jaar heeft slechts 6 procent van de Amerikaanse consumenten een VR-headset. Daarvan heeft 93 procent ook nog eens het meest goedkope model voor smartphones. Slechts 1 procent is bereid om duurdere brillen aan te schaffen, zoals de Ocolus Rift.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond