Deel dit artikel
-

‘Opvolger van MTV’ Tape.tv rolt uit over Europa

Wat MTV voor televisie was wil Tape.tv voor muziekvideo’s op internet zijn. Het bedrijf is sinds goed drie jaar actief in Duitsland en begint zijn muziekdienst internationaal uit te rollen.

Site aanroepen, speakers aan en de computer doet wat MTV deed: hippe muziek die door een redactie is geselecteerd. Tape.tv groeide afgelopen jaar van 35 naar tachtig medewerkers. Het aantal kijkers groeit mee. Maandelijks kijken er 3,3 miljoen Duitsers naar de webzender. Vandaag gebeurt dat via de computer of mobiel, morgen zijn dat de tv’s met een internetaansluiting.

Voor de eerste keer in zijn bestaan liet het bedrijf een commercial maken om zijn muziekzender beter op de kaart te zetten voor het grote publiek. Dat gebeurt nu enkel in Duitsland, maar volgend jaar volgen andere Europese landen.

In 2012 wil Tape.tv de ‘muziekzender’ lanceren in Engeland, Frankrijk, Polen en Scandinavië. Het ziet er niet naar uit dat Nederland op korte termijn de gelokaliseerde versie van de ‘moderne MTV’ kan aanzetten.

De muzieksite werkt in principe net als het Nederlandse 22tracks, maar dan met video. Een redactie selecteert videoclips en programmeert die in. Kijkers kunnen aangeven in welke stemming ze zijn of welk genre ze graag willen horen. Met een klik op de muisknop begint de muziek te spelen. Dat gebeurt pas nadat er eerst een commercial is vertoond, want Tape.tv verdient zijn geld met het verkopen van reclameruimte.

Kijkers kunnen ook hun eigen videoclips insturen via WeTransfer, zo klinkt de suggestie althans, om deze te laten afspelen voor het miljoenenpubliek.

Artiesten kunnen eigen pagina’s claimen en naar wens inrichten, zoals bijvoorbeeld:

Sponsoren kunnen daarnaast ook aparte, eigen kanalen samenstellen. Daarop tonen ze ‘hun gezicht’ en laten hun favoriete muziek horen.

Tape.tv is privaat gefinancierd, zit in Berlijn en draait behalve in Duitsland ook in Oostenrijk en Zwitserland. De site is niet volwaardig te gebruiken vanaf Nederlandse IP-adressen, maar YouTube kan een indruk geven.

Foto: Bacon Sputnik (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond