Deel dit artikel
-

Overijssel investeert in fabriek van de toekomst

Een consortium van TenCate ontvangt 1,5 miljoen euro van Overijssel voor de fabriek van de toekomst. Het doel is om de productie van geavanceerde materialen als beschermende weefsels nog efficiënter, duurzamer en slimmer te maken.

Door middel van nieuwe technologieën, zoals digitale inkjettechnologie, zullen in de nabije toekomst  nieuwe innovatieve materialen kunnen worden geproduceerd, zogeheten slimme materialen. De introductie van digitale inkjettechnologie heeft volgens de provincie tegelijkertijd als voordeel dat kan worden ingespeeld op individuele klanteisen (‘on demand delivery’) en dat processen digitaal kunnen worden ingelezen door de koppeling van het productieproces via het internet aan diverse relatienetwerken.

Ten Cate heeft in een duurzaam vernieuwde locatie op het bedrijfsterrein in Nijverdal een proefopstelling laten bouwen, die tevens mogelijkheden zal bieden voor andere bedrijven om proeven uit te voeren met deze nieuwe digitale technologie.

Overijssel geldt als een van de grootste drijvende krachten van de Nederlandse kenniseconomie, zegt Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie van de provincie Overijssel. ‘Het huidige tijdperk van het internet of things vraagt om het versterken, vernieuwen en verbinden van wat we reeds aan innovatiekracht hebben.’

Naar verwachting levert deze ontwikkelingen in de komende vijf jaar regionaal ten minste 50 tot 100 directe arbeidsplaatsen op.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond