Deel dit artikel
-

Overname Monster door Randstad onzeker, aandeelhouder ligt dwars

De overname van vacaturesite Monster Worldwide (hier beter bekend als Monsterboard.nl) is onzeker geworden nu een van de aandeelhouders dwarsligt.  

Krantenconcern MediaNews Group Inc, voor 11,6 procent eigenaar van Monster Worldwide, vindt het bod van 3,40 dollar per aandeel onvoldoende. Nog geen jaar geleden heeft Monster zelf aandelen ingekocht tegen 6 dollar per aandeel.

MediaNews adviseert aandeelhouders om hun belang niet te verkopen en wil dat Monster andere opties onderzoekt, zoals bezuinigingen van 100 tot 150 miljoen dollar, het aanpassen van het product een een focus op B2B. MediaNews wil alleen verkopen bij een prijs van 6 tot 8 dollar.

Randstad ziet vooral toekomst in de technologische oplossingen voor het koppelen van werkzoekenden en werkgevers als ‘welkome aanvulling’ voor de eigen organisatie, zo liet het bedrijf eerder in een persbericht weten.

Maar het is geen geheim dat Randstad een bedrijf koopt waar het al een tijd niet goed meegaat. Al vijf jaar achtereen gaat de omzet omlaag. Dat komt deels door nieuwe concurrenten, met name LinkedIn, maar ook door aggregatiesites als Indeed. Die laatste, onderdeel van het Japanse Recruit, wist ook veel meer siteverkeer te trekken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Patrick

Terecht dat de aandeelhouders dwars liggen. Dit lijkt haast op een impulsaankoop…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond