Deel dit artikel
-

Panasonic en verzekeraar Allianz in huisbewaking

Panasonic en verzekeraar Allianz slaan de handen ineen voor een nieuwe Smart Home oplossing. Tevens is de Nubo gelanceerd, een huiscamera annex sensor die het huis bewaakt.

Dat grote fabrikanten van consumentenelektronica nieuwe markten willen aanboren, werd gisteren duidelijk tijdens de persconferentie van Panasonic op de IFA in Berlijn. Het bedrijf dat normaal grossiert in platte schermen en camera’s stort zich op het slimme huis.

Nu zijn er meer bewakingsoplossingen, maar het interessante zit hem in de samenwerking met de grote verzekeraar Allianz. Die biedt een pakket aan inclusief verzekering tegen bijvoorbeeld waterschade, inbraak en glasbreuk.

De oplossing zal het eerst in Europa verkrijgbaar zijn en de VS vanaf 2016. Een startertkit begint bij 19,90 euro, het maandabonnement kost 9,90 euro.

De los verkrijgbare camera (299 euro) werkt zonder WiFi, maar via 3G en 4G, en kan ook gebruikt worden voor bewaking van een boot. Panasonic gebruikt zijn bestaande cloud om beelden op te slaan. De camera is nog geen onderdeel van het Allianz pakket.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond