Deel dit artikel
-

Parkeerapp Mobypark wil 3 ton ophalen via crowdfunding

Parkeerstartup Mobypark start vandaag een crowdfundingcampagne via OnePlanetCrowd. De Airbnb onder de parkeerplaatsen wil het komende jaar alle privé-parkeerplaatsen in Nederlandse en Franse steden ontsluiten.

Zestig procent van de parkeergelegenheid in grote steden wordt niet of nauwelijks benut. Mobypark oprichter Yoann Benhacoun vond dat zonde. ‘Vooral als je bedenkt dat mensen gemiddeld twintig minuten bezig met het zoeken naar een parkeerplek. Twintig minuten die ze waardevoller kunnen besteden’.

Mobypark zorgt ervoor dat iedere automobilist deze parkeerplaatsen online kan reserveren en betalen. Al 17.000 bezitters van parkeerplaatsen en automobilisten maken gebruik van de Mobypark website en app. Belangrijke partners zijn Rabobank, Europcar, Accor Group, Marriott en Hyatt Hotels. Eigenaren van parkeerplekken krijgen volgens het Nederlands-Franse bedrijf de kans om 4000 euro per jaar te verdienen met het verhuren van hun ongebruikte parkeerplaats.

Begin dit jaar heeft de startup voor het idee de Automotive Innovation Award gewonnen. Volgens het juryrapport blaast MobyPark ‘leven in dood kapitaal’ en biedt de innovatie ‘gemak en handelingsperspectief aan de consument in een businessmodel dat specifiek is toegesneden op de Nederlands markt’.

Met de crowdfunding campagne verwacht men minimaal drie ton op te halen, al is als streefbedrag 500.000 euro ingesteld. De looptijd bedraagt twee maanden.

Deel dit bericht

3 Reacties

A.Fidom

Hoeveel is het bedrag dat ik minimaal moet investeren?
Ik ben geitresserd. Wat is het telefoonnummer van Mobypark?

F de Jong

Beste heer Fidom,

U kunt Mobypark bereiken via 020-2335400!

Fabian

Mobypark heeft al € 31.625 weten te bereiken!

http://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/115574

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond