Deel dit artikel
-

Payleven gaat de Belgische markt op

Payleven introduceert vandaag haar mobiele pinoplossing op de Belgische markt. Het bedrijf mikt hiermee vooral op zelfstandigen, maar ook op kleine en middelgrote ondernemingen.

Het betaalsysteem, dat in februari van dit jaar al haar intrede maakte op de Nederlandse markt, werkt met een kaartlezer en de smartphone of tablet van de ondernemer. Om een betaling uit te voeren, toetst men het bedrag in en voegt men, indien gewenst, een foto of een beschrijving van het product of de dienst toe. Vervolgens wordt een pinpas of creditcard in de lezer gestoken en toetst de klant zijn of haar pincode in. Het betalingsbewijs kan via e-mail naar de klant worden gestuurd of ter plaatse worden uitgeprint.

Met de lancering in België is Payleven nu actief in zeven Europese landen: Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Polen, Italië, Oostenrijk, België en Brazilië.

Het betaalsysteem is de afgelopen tijd getest door meerdere ondernemers, waaronder Café deDingen in Kortrijk.

Vodafone gaat de een concurrerende betaalterminal Adyen Shuttle verkopen in haar zakelijke winkels in Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp, Utrecht, Maarssen, Zeist, Arnhem, Nijmegen, Rotterdam, Rijswijk, Gouda, Den Haag en Den Bosch. Smartphones of tablets – met Android of iOS – veranderen met de Adyen Shuttle in een werkende pinterminal.

Vodafone Nederland en Adyen richten zich met de samenwerking op kleine tot middelgrote bedrijven, die vaak niet over uitgebreide betaalsystemen beschikken en op zoek zijn naar betaalmogelijkheden die kosteneffectief zijn. Het aantal Vodafone winkels waar de Adyen Shuttle te koop is, wordt geleidelijk uitgebreid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond