Deel dit artikel
-

Paypal brengt snelle betaaldienst naar mobiel

Met de lancering van Mobile Express Checkout, hoopt Paypal een stap verder te zijn om een standaard voor mobiel betalen neer te zetten. Mobile Express Checkout is de mobiele versie van de snelle betaalmethode van Papal voor het web. De behoefte aan een dergelijke standaard groeit naarmate meer consumenten smartphones met mobiel internet gebruiken.

Al jaren zoeken mobiele aanbieders, internetbedrijven en banken internationaal naar een geschikt systeem om op de mobiele telefoon betalingen te verrichten bij mobiel bezochte webwinkels.

De mobiele transacties via Paypal zijn gegroeid van 25 miljoen dollar in 2008 naar 141 miljoen dollar in 2009. Het bedrijf verwacht meer dan een half miljard dollar aan transacties via mobiel in 2010. Om die reden maakt Paypal het makkelijker voor de gebruikers om via hun mobiel aft e rekenen met de lancering van Mobile Express Checkout.

Mobile Express Checkout is de mobiele versie van de Express Checkout-dienst van Paypal, waarmee ingelogde klanten geen kaarten meer hoeven te trekken om een betaling te verrichten, maar enkel een wachtwoord in hoeven te tikken.

Naast Paypal steken ook andere internetbedrijven de kop op als alternatieve digitale kassa’s op mobiel internet. Apple heeft al meer dan 100 miljoen iTunes-accounts met credit card-nummers in zijn database. Amazon heeft een vergelijkbaar aantal credit card-nummers in zijn systeem. Creditcard-bedrijven zullen ongetwijfeld ook snel volgen met een soortgelijke dienst voor mobiel.

De dienst van Paypal is nu geoptimaliseerd voor smartphones. In eerste instantie wordt de dienst uitgerold voor de Android-toestellen en de iPone. Retailers als Nike en Buy.com zullen Mobile Express Checkout integreren. De komende maanden komt de dienst ook beschikbaar voor andere retailers.

Deel dit bericht

4 Reacties

Nishant

Zeker goed nieuws! Zulke ontwikkelingen geven m-Commerce een sterke boost. Nu nog wachten op iDEAL..

David-jan

Platform Mobile Internet heeft net een onderzoek gedaan naar mobiel betalen, waaruit blijkt dat iDeal "niet voor 2012" (…….!!!!) op mobiel zal zijn. Ze geven Paypal eigenlijk de meeste kans op de leiderspositie in dit segment.

Erwin Boogert - Emerce

David-Jan, waar is die informatie over mobiele iDeal van Platform Mobiel Internet te vinden?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond