Deel dit artikel
-

PayPal nestelt zich in Payleven

Een pincode is niet meer nodig om te betalen met de iPhonekassa’s van Payleven. De klant hoeft enkel zijn gezicht op de telefoon aan te tikken. Technologie van – nota bene – PayPal zorgt voor de authenticatie.

Deze manier van betalen wordt op dit moment bij wijze van proef in Duitsland getest (PDF). Het is de bedoeling om het systeem na afronding van de test nationaal uit te rollen. Mogelijk volgt Nederland kort daarna. Het gebruik van PayPal hier is echter aanmerkelijk lager dan in Duitsland.

Niet alleen de authenicatie verzorgt PayPal, maar ook de afhandeling van de transactie. Payleven stuurt het financiële verkeer dus niet vanuit de mobiele terminal, telefoon met een kaartlezer, naar een psp maar naar de dochter van eBay. Klanten van de MKB’ers die dit systeem bieden zijn niet verplicht om deze route te bewandelen. Het is een optie.

De winkelier profiteert hiervan omdat hij te zien krijgt wie als klant ‘incheckt’ in zijn winkel. Daarvoor moet hij wel een zakelijke rekening bij PayPal hebben. De eBaydochter zoekt hiermee op zijn beurt toenadering tot de fysieke lokale retail.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond