Deel dit artikel
-

PayPal-app gaat op MyOrder lijken

Met je app drinken op een terras bestellen en tegelijkertijd afrekenen. Nederland kent dat van MyOrder, maar PayPal introduceert vandaag een vergelijkbare functie in zijn app. In samenwerking met MyOrder.

Zojuist presenteerde PayPal in Amsterdam de nieuwe versie van zijn app waarin gebruikers kunnen shoppen. In dit geval niet bij digitale maar fysieke winkels. Het telefoonscherm laat zien welke winkels in de omgeving zitten. Zodra de gebruiker incheckt, ziet hij het aanbod producten en diensten dat is te bestellen en direct betalen.

Typische gebruikscenario’s die PayPal voor zich ziet, zijn bij café’s en restaurants. In Amerika echter, waar het inchecken en winkelen al langer draait, wordt het ook toegepast bij koffieshops, kledingwinkels en andere reguliere retailers. Daar lopen ook de eerste proeven met iBeacons zodat de klant, wanneer hij de winkel binnenloopt, kan worden herkend.

In Nederland kennen we deze vorm van kopen op (korte) afstand al van MyOrder. Deze dochter van Rabobank claimt dat inmiddels elfduizend locaties op zijn mobiele betaalsysteem zijn aangesloten. PayPal hoopt over een aantal maanden vijftienhonderd locaties te hebben aangesloten.

Thomas Brinkman van MyOrder: “PayPal maakt gebruik van onze API om data in hun app te importeren. Eerst kiezen ze voor horeca, vandaar die vijftienhonderd en geen elfduizend locaties, en breiden daarna uit naar andere soorten bedrijven.”

Tijdens de presentatie van eBays-kwartaalcijfers vorige week werd bekend dat PayPal 152,5 miljoen geregistreerde gebruikers heeft. Het verwerkte betaalvolume steeg met 33 procent ten opzichte van vorig jaar.

Foto: (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond