Deel dit artikel
-

Flinke strop voor Kijkshop door aankoop ‘onverkoopbare pc’s’

De aankoop van een kleine 400 Italiaanse pc’s heeft een flinke strop opgeleverd voor de Kijkshop. Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerd vonnis van de rechtbank Amsterdam. De retailer moet de leverancier alsnog bijna een ton betalen.

In 2006 heeft Kijkshop een kleine vierhonderd pc’s van het merk Olidata Alicon besteld, ter waarde van ruim een kwart miljoen euro. Die werden in eerste instantie via filialen aangeboden. Maar de verkoopactie werd geen succes. Kijkshop heeft 19 pc’s verkocht en 23 exemplaren werden gestolen uit Kijkshop-filialen. Het restant wilde Kijkshop terugsturen. Dat ging niet van een leien dakje. De retouren bleven staan in het distributiecentrum en de Italianen betwistten zelfs dat er een retourafspraak zou zijn gemaakt.

December 2007 beschuldigde Kijkshop de leverancier van contractbreuk. Het restant werd alsnog via de webshop verkocht voor ongeveer de helft van de prijs. In 2010 heeft Olidata gesommeerd tot betaling van 212.000 euro, de originele koopprijs.

Kijkshop stelt dat zij noodgedwongen de pc’s zelf heeft moeten verkopen, hetgeen gezien de snelle waardedaling van de pc’s ook in het belang van Olidata was. Olidata verwijt Kijkshop niet dat zij de pc’s zelf heeft verkocht, maar wel dat het bedrijf daaromtrent niet is geïnformeerd.

De rechtbank constateert fouten aan beide kanten, maar stelt ook dat Kijkshop de gerealiseerde verkoopopbrengst alsnog aan Olidata moet afdragen, met aftrek van kosten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond