Deel dit artikel
-

Peerby lanceert eerste iPhone-app

De Amsterdamse startup Peerby, inmiddels 12.000 leden groot, heeft woensdag zijn iPhone-app gelanceerd. Plannen voor een Android-app zijn in de maak.

Peerby is een uitleenplatform voor allerlei spullen. Het maakt niet uit of dat een koffer of coupeerzaag is. Vorig jaar was er al een mobiele webapp en een website, maar nu dus ook een eerste iPhone-app.

Via de app geef je aan waar je naar op zoekt bent en Peerby stuurt een bericht naar mensen in je buurt die ook lid zijn van Peerby. Heb je even een ladder, fiets, beamer, hogedrukreiniger of een discobal nodig? Je krijgt een reactie gemiddeld binnen dertig minuten.

De app is opgebouwd uit vier schermen. Het openingsscherm van de app toont alle oproepen die de gebruiker heeft geplaatst. Het tweede scherm toont de geschiedenis van alle chats die hij heeft met andere gebruikers. Het derde scherm laat de inkomende inroepen van al je buren zien. Tenslotte kun je in de vierde en laatste scherm je eigen profielinformatie vinden.

Vorig jaar nam Sanoma Ventures voor een onbekend bedrag een belang in Peerby. Met steun van de uitgeverij wilde het bedrijf zijn werkterrein toen uitbreiden van enkel Amsterdam naar heel Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond