Deel dit artikel
-

Platenzaak Boudisque sluit winkel en gaat virtueel

Platenzaak Boudisque sluit per 1 juni zijn enig overgebleven fysieke winkel in Utrecht en gaat alleen nog op internet verder. Als belangrijkste reden wordt de dalende omzet genoemd.

De vertraagde bouw van het nabijgelegen Muziekpaleis Vredenburg, de herinrichting van het omliggende gebied en het (tijdelijk) verdwijnen van de bushaltes hebben voor een nijpende situatie gezorgd, aldus Boudisque.

Boudisque was ooit een legendarische naam in Amsterdam, opgericht in 1968, en had tot ver buiten de stad de naam de meest obscure titels op voorraad te hebben, maar ook nog eens alles als eerste binnen te krijgen. Oprichter Ruud Jacobs had er in de jaren negentig, na een ingrijpende reorganisatie, al geen zin meer in. Hij praatte met Free Record Shop, maar uiteindelijk nam Richard van der Veen de formule over.

In 2008 sloot de beroemde winkel in de Haringpakkerssteeg in Amsterdam zijn deuren na een omzetverlies. De winkelketen ging in 2009 failliet, maar maakte een doorstart op het Vredenburg in Utrecht.

Boudisque is inmiddels begonnen met de opheffingsuitverkoop.

Deel dit bericht

2 Reacties

M.J.Spaenij

De sluiting van Boudisque is een treurige ontwikkeling. De omgeving was de laatste jaren niet van dien aard, dat je er gemakkelijk kon komen.
Ik zal de zaak zeker missen. Jammer!!

Ike Baisie

Ik vind het jammer dat Platenzaak Boudisque de deur gaat sluiten.De enige zaak waar ik vind wat ik altijd zoek.De service was altijd goed,de medewerkers zijn zo klantvriendelijk,met name Michael. Ik ben en blijf klant,omdat ik tevreden ben.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond