Deel dit artikel
-

Porscheforum haalt concurrent uit de lucht

Het grootste Porscheforum van Nederland heeft een concurrent op de knieën gekregen. Website Hetporscheforum.nl heeft de domeinnaam moeten overdragen aan Wirozo Beheer, eigenaar van Porscheforum.nl. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd vonnis.

Het forum van Wirozo richt zich op liefhebbers en bezitters van auto’s van het merk Porsche, maar is niet gerelateerd aan het automerk. Niettemin telt het forum 8.000 deelnemers. Er staan geen advertenties op, het forum wordt op de been gehouden door PayPal-donaties.

Een van de deelnemers aan het forum werd geblokkeerd en begon vorig jaar uit frustratie een eigen forum.

Wirozo heeft eind vorig jaar de man gesommeerd om het gebruik van zijn domeinnaam te staken. De man zou inbreuk hebben gemaakt op haar domeinnaam en hij parasiteerde op de goede naam die Porscheforum.nl in de afgelopen tien jaar zou hebben opgebouwd

Voldoende aannemelijk is dat Wirozo schade lijdt door het op onrechtmatige wijze weglokken van internetbezoekers die op zoek zijn naar het forum van Wirozo, zo stelde men.

De rechtbank Zwolle heeft die redenering gevolgd. In de gebruikelijke gezwolle juridische taal luidde het oordeel: ‘Een als misbruik van recht te kwalificeren onrechtmatig handelen kan ook bestaan in het gebruik van een domeinnaam die een dermate grote gelijkenis vertoont met een reeds in gebruik zijnde domeinnaam dat argeloze bezoekers die op zoek zijn naar de website van de eerder geregistreerde domeinnaam terechtkomen bij de website van een later geregistreerde domeinnaam.’

Deel dit bericht

2 Reacties

JW

Een correcte link naar de uitspraak (LJN BV3553) ontbreekt.
Zie bijvoorbeeld: http://jure.nl/bv3553

Redactie Emerce

Dit artikel is helemaal niet gebaseerd op ‘eigen interpretaties’ van John Radder, die wij ook niet gesproken hebben, maar op het vonnis.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond