Deel dit artikel
-

PostNL wijst ook ‘finaal voorstel’ bpost af (update)

PostNL gaat niet in op het derde en finale bod van bpost. Dat maakt het bedrijf vanochtend bekend. Het bestuur is er niet van overtuigd dat een combinatie van bpost en PostNL succesvol zal zijn.

Het grootste bezwaar blijft de invloed van de Belgische overheid in samenhang met een ‘gecompliceerd governance model op verschillende bestuursniveaus’. Dat werkt inefficiënt maakt en stelt PostNL ook niet in staat om effectief te reageren op uitdagingen. Ook mist een transactie met bpost de brede steun van diverse belanghebbenden.

Gisteren riep beleggersvereniging VEB PostNL nog op om met bpost aan tafel te gaan zitten, maar PostNL heeft vertrouwen in een ‘standalone strategie’.

Daarmee lijkt het overname-avontuur van bpost definitief voorbij. Het bedrijf wilde alleen een vriendschappelijke overname. Bpost heeft intussen dan ook laten weten dat het afziet van een nieuw bod.

Beleggers waren vanochtend niet blij met het nieuws. Het aandeel PostNL daalde 8 procent op de beurs.

Deel dit bericht

3 Reacties

lex

Och och wat het ik het te doen met de Aandeelhouders die een dikke kerst bonus voor hun neus voorbij ziet gaan.

Echt niet

Die mensen verkopen hun schoonmoeder nog als ze er winst mee kunnen maken.

Alstublieft geen gejammer gewoon verkeerd geïnvesteerd.

Jeroen

Nou Lex, er zijn vast meer mensen die hun schoonmoeder zouden verkopen, winst of geen winst 🙂

Denk trouwens dat John de Mol het niet echt als een kerstbonus ziet. Die heeft 22,3 miljoen aandelen, dus met de daling van vandaag is er ruim 6 miljoen euro verdampt… Zal hij vast niet zo blij mee zijn.

Niet dat we met John heel veel medelijden hoeven te hebben natuurlijk. Die kan het hebben zo’n verlies.

Nicolas Mertens

Wat grappig is dat het bezwaar is de invloed van de Belgische overheid. Maar ik heb nog nooit een overheid zoveel invloed zien uitoefenen op een bedrijf 🙂 En dan is het ook nog eens een prive bedrijf… Haha hollandse logica

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond