Deel dit artikel
-

Prezi: 1 miljoen gebruikers in Nederland

Een miljoen Nederlanders schreef zich in op Prezi om gelikte, geanimeerde presentaties mee te maken. “Het wordt vaak naast Powerpoint gebruikt. We zien bijvoorbeeld studenten die onze dienst gebruiken en dat blijven doen als ze een baan vinden”, aldus Nederlandbaas Spencer Waldron.

Waldron was vandaag in Rotterdam om de dienst wat duidelijker op de kaart te zetten. Prezi heeft in zijn vijfjarig bestaan een miljoenenpubliek opgebouwd. “Het wordt niet enkel gebruikt voor presentaties van lezingen, maar ook als schetsbord bij brainstorms, voor het pitchen van ideeen binnen bedrijven en om online content marketing te bedrijven.”

De in Hongarije ontwikkelde dienst is anders dan bijvoorbeeld Powerpoint, Keynote of Google Presentations in de – letterlijk – geanimeerde weergave van de presentaties. Door in de verhaallijn in en uit te zoomen op de dia’s krijgt het publiek een beter beeld van de hoofd- en zijlijnen in het verhaal.

De geboren Engelsman, nu werkend vanuit Israël, is verantwoordelijk voor de Nederlandse en Engelse markt. Hij onderhoudt contacten met de zelfstandige specialisten in het Expertprogramma, waarvan drie in Nederland, en legt contact met bedrijven en congresorganisatoren om zijn product te promoten.

“Nederland is voor ons een groot land met een miljoen gebruikers op een totaal van 45 miljoen. We hosten 4,5 miljoen Prezi’s voor Nederlanders op een totaal van 120 miljoen.”

Het bedrijf is bezig zijn diensten internationaal uit te breiden. In drie financieringsronden werd 14 miljoen dollar opgehaald, maar het kapitaal uit de laatste ronde van 2011 is nog niet aangesproken. “We hebben een postieve kasstroom en kunnen onszelf financieel bedruipen.”

Tegen het einde van het jaar worden de site en het product zelf grondig vernieuwd. Hoe en waarmee houdt Waldron voor zich. Het mobiele kanaal krijgt daarin meer aandacht dan nu.

Foto: nyuhuhuu (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond