Deel dit artikel
-

QR-code geeft meer zicht op herkomst varkensvlees

Klanten van Albert Heijn vinden voortaan op verschillende varkensvleesproducten een QR-code waarmee zij via hun smartphone informatie kunnen vinden over de herkomst van het vlees. De code leidt naar een pagina op ah.nl waar uitgebreid staat beschreven hoe het varkensvlees van de stal in het schap komt.

Het gaat om een proef die met financiële steun van het ministerie van Economische Zaken is opgezet door Albert Heijn, vleesproducent Vion en ZLTO. De komende weken zal op de verpakking van circa 200.000 varkensvleesproducten met het Beter Leven keurmerk een QR-code worden gezet waarmee consumenten specifieke informatie kunnen krijgen over de wijze van produceren. De herkomst wordt inzichtelijk gemaakt door een link naar de website van Vion waarop deelnemende varkenshouders aan het Good Farming Star-concept een gezicht krijgen

Staatssecretaris Van Dam stuurt binnenkort een rapport naar de Tweede Kamer met nadere voorstellen om de transparantie in de voedselketen te vergroten. Samen met de Alliantie Verduurzaming Voedsel, waarin onder andere de land- en tuinbouwsector, de levensmiddelenindustrie en de supermarkten zijn vertegenwoordigd, onderzoekt de staatssecretaris de mogelijkheid om te komen tot één centrale database waarin alle verplichte informatie over de samenstelling, herkomst en verwerking van producten wordt verzameld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond