Deel dit artikel
-

rb2 maakt themashops voor retail

IT- en e-commercespecialist rb2 brengt een nieuw product uit waarmee fysieke retailers eenvoudig de eerste stappen met e-commerce kunnen zetten. Het bedrijf ontwikkelde daartoe thematische webshops, als instap naar het grote werk.

Het betreft hier een doorontwikkeling van de engine achter Starteenwinkel.nl, ook door rb2 ontwikkeld. Met rb2 Commerce, zoals het nieuwe product heet, kunnen zelfstandige retailers en franchiseorganisaties op hun eigen site een aparte webwinkel inrichten die helemaal los van de andere IT- en logistieke processen staat. De shops kunnen worden gebouwd volgens de designwensen van de ondernemer.

Vorig jaar hield rb2 al een eerste proef met supermarkt PLUS. Daarbij konden klanten kiezen bij welke winkel ze boodschappen wilden doen voor kerst. De orders werden verzameld en klaargelegd in de winkel. Het onderliggende systeem wordt nu voor andere ondernemers beschikbaar gesteld.

Het bedrijf schrijft in een toelichting: “Het gaat om afgebakend assortimenten. Het is niet noodzakelijk om een logistiek systeem of bezorgdienst aangesloten te hebben. Zo kan de retailer goed inschatten wat hij moet bestellen. Het is voor franchiseorganisaties dan ook een goede manier om gedecentraliseerd e-commerce aan te bieden. Iedere franchisenemer of filiaalhouder heeft zijn eigen beheeromgeving, maar tegelijkertijd kunnen bepaalde onderdelen centraal ingericht worden.”

Directeur Dennis van Marle: “Het is een laagdrempelige manier om te kennis te maken met e-commerce. Veel retailorganisaties hebben weinig kennis of tijd in huis om het digitale stuk in te richten. Daarom doen ze weinig tot niets op dit front. We kunnen Commerce, een soort eerste verkenning, snel inrichten. Bij PLUS deden we vier tot zes weken om alle 255 aan te sluiten.”

Voor de thematische benadering is gekozen, omdat dat een herkenbare en overzichtelijke periode is voor winkeliers. In vrij korte tijd kunnen ze ervaring opdoen met het online kanaal. “Daarop voortbordurend kunnen we natuurlijk ook een complete webwinkel leveren, zoals we al doen bij de vijfhonderd aangesloten ondernemers bij Starteenwinkel.”

Foto: Goosefriend (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond