Deel dit artikel
-

Redcoon moet online expansie Media-Saturn trekken

Het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn probeert een nieuwe strategie om zijn online positie te verstevigen. Dochterbedrijf Redcoon moet nieuwe winkels gaan bouwen en overnemen.

Media-Saturn roept daartoe een apart label in het leven om zijn portfolio pure player e-commercebedrijven te vergroten. Electronics Online Group (EOG) wordt de online specialist binnen het concern. Dat komt onder leiding van de nieuwe topman Martin Sinner.

Sinner is in Duitsland bekend als de oprichter van Idealo, een prijsvergelijker met activiteiten in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Idealo.nl bestaat ook, maar dat speelt op de prijsvergelijkingsmarkt eigenlijk geen rol van betekenis.

De ondernemer, met veel ervaring op het gebied van e-commerce en performance based advertising, krijgt een breed mandaat. Het grootste en vooralsnog enige bedrijf in zijn EOG is de Europees werkende elektronicawinkel Redcoon. Sinner mag daarnaast nieuwe winkelformules gaan ontwikkelen en mag bedrijven gaan overnemen. Wat zijn doelstelling is en welke budget hij daarvoor krijgt, houdt Media-Saturn voor zich.

De Nederlandse topman van Media-Saturn Pieter Haas schetst de uitgangspunten waarmee de nieuw aangestelde directeur kan werken: de inkoopkracht van Media-Saturn en de online ervaring en logistieke infrastructuur van Redcoon.

Foto: Hey Paul Studios (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond