Deel dit artikel
-

Relevant (Phone House) neemt winkels BAS Groep over

Relevant Holdings (Phone House) is de nieuwe eigenaar van de winkelketen van BAS Group geworden. En zoals eerder gemeld blijft ongeveer de helft van de winkels over: 24 iCentre winkels, dertig Dixons vestigingen en 22 Mycom winkels, waaronder negen van franchisenemers.

Relevant Holdings is eigenaar van telecomketens Optie1 en Phone House. In totaal heeft Relevant 275 winkels onder zijn beheer.

Vorige week meldde een vermoedelijk iets te enthousiaste Dixons medewerker via Twitter dat er een nieuwe eigenaar was. In hoog tempo werden diverse winkels leeggehaald, wat opnieuw een aanwijzing was dat er een koper was gevonden. De curator wilde vrijdag echter geen commentaar geven. Toen heette het nog dat winkels (tijdelijk) werden gesloten om de kosten te beperken.

De drie overgenomen formules blijven onder hun eigen naam opereren. Naast een groot deel van de winkelformules wordt ook verzekeraar Harmony overgenomen. Harmony richt zich onder meer op schade- en diefstalverzekeringen voor consumentenelektronica. Ook de activiteiten van Harmony worden ongewijzigd voortgezet.

In het faillissement van BAS Groep zitten naast diverse MyCom en Dixons winkels ook uiteenlopende websites die ooit onder de holding Dynabyte vielen, zoals Gameleader.ml, Webshopleader.nl en Tandersborstelleader.nl. Dynabyte ging na een eerder faillissement in diverse handen over en werd uiteindelijk door BAS Groep overgenomen.

Deel dit bericht

3 Reacties

S.Jankovic

Ik zou graag willen solliciteren…hoe kan ik dat beste doen?

Alvast bedankt !

mvg
S.Jankovic

Nils

Voor zover ik weet is Dynabyte niet door een faillissement gegaan maar is de groep destijds door Dexcom overgenomen van Vendex KBB. Dexcom was grappig genoeg toen voornamelijk actief actief in telecom retail (T for Telecom) maar raakte later in zwaar weer en werd overgenomen door BAS Group. Nu is de de cirkel dus weer rond…

Joep Meloen

Ben wel benieuwd wat er met de medewerkers op het distributie centrum in Almere gaat gebeuren. Blijft dat bestaan of wordt alles overgeheveld naar Amersfoort ……

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond