Deel dit artikel
-

ReplaceDirect breidt uit met verlichting

De webwinkel ReplaceDirect breidt het assortiment uit met verlichting. Op het eerste oog een opvallende nieuwe categorie maar vanuit de focus op verkoop van duurzame artikelen niet onlogisch, klinkt de toelichting.

“We willen ons meer gaan bewegen op huishoudelijk gebied en de productcategorie Verlichting past bij onze visie. Dat is: mensen langer laten genieten van hun elektronische apparatuur”, aldus Wilfried Gradus.

“In een fysieke winkel staan allerlei verschillende lampen door elkaar. Ook bij andere online aanbieders is het soms lastig om de juiste lamp te vinden. Via ons speciaal zoekfilter kan eenvoudig de juiste lamp worden gevonden.”

Het vrijwel exact tien jaar oude ReplaceDirect wil zich hiermee meer als vervangingsexpert gaan profileren. Dat is namelijk de kern van de activiteiten. De winkel verkoopt geen telefoons of computers maar randapparatuur, onderdelen en ander toebehoren die de levensduur van elektronica verlengen. “We gaan die visie prominenter naar voren brengen.”

Behalve met het assortiment komt de focus op duurzaamheid naar voren met de reparatiedienst. De werkplaats, met zo’n 25 medewerkers, repareert kapotte elektronica voor een paar tientjes en stuurt die weer retour naar persoon op bedrijf.

ReplaceDirect heeft ongeveer honderd vast medewerkers en is actief in Nederland, België en Duitsland. Over de financiën doen oprichters Maikel en Erwin Verstegen geen uitspraken, enkel dan dat de omzet boven de tien miljoen euro ligt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Haarman

Dat vind ik een slimme zet temeer omdat het een low-interest product waarvan je weet dat je beter een voorraadje kan aanhouden (niets zo vervelend als een lamp die het begeeft en je hebt geen vervangende lamp). De bestaande klanten van Replace Direct kunnen hier op gewezen worden waardoor de marketingkosten van deze nieuwe productgroep relatief laag hoeven te zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond