Deel dit artikel
-

RestOn non-wearable slaapmonitor

Zijn we eindelijk gewend aan wearables, zien we alwaar de volgende trend van non-wearables. In het geval van de RestOn is dat maar goed ook, want slapen doe je het liefst zonder allerlei apparaten aan je lijf. De RestOn monitort je slaapgedrag zonder dat je het door hebt.

Een aantal jaar geleden kwamen de eerste slaapmonitoren op de markt. Vaak in de vorm van bandjes die je om je hoofd of arm moest binden. Juist tijdens het slapen is dat niet comfortabel. Het zou ironisch zijn als er juist slecht wordt geslapen vanwege het apparaat dat de slaapkwaliteit moet bevorderen. De RestOn plaats je onder je lakens, waardoor je hem niet zou moeten voelen. Het device meet onder andere de slaapduur, de hartslag, de ademhaling en het volledige slaappatroon. Alle gegevens zijn terug te vinden in de smartphone-app (iOS en Android).

Slaapcoach

Natuurlijk is het interessant om ’s ochtend het slaapgedrag van de afgelopen nacht te bekijken, net zoals het in andere wearable-apps leuk is om te zien welke afstand je hebt hardgelopen en met welke snelheid. Ook is het mooi om te zien hoeveel stappen je deze dag al hebt gezet. Het gaat echter een stap verder als de app je ook daadwerkelijk gaat helpen met het verbeteren van het slaapgedrag. Dankzij slimme tips gebaseerd op de resultaten zal RestOn ervoor zorgen dat de nachtrust wordt verbeterd. En dat is blijkbaar nodig want volgens Amerikaans onderzoek heeft 46 procent van alle volwassenen een slaapgebrek. Zeventig miljoen Amerikanen hebben een chronische slaapstoornis.

De slaapcoach zal de gebruiker voorzien van verschillende rapportages verspreid over langere periodes. Deze rapportages kunnen worden geïntegreerd met andere gezondheidsplatforms, zoals ‘Google Health’ en ‘iOS Health Kit’.

Share your sleep

We kunnen alles delen. Maar willen we ook ons slaapgedrag delen? Misschien niet met iedereen. In de app is in ieder geval een optie om het slaapgedrag met de eigen familie te delen. Natuurlijk is het mooi om aan te tonen dat het slaapgedrag verbeterd, maar deze ‘family share’ functie lijkt mij in eerste instantie volledig nutteloos. Uiteraard is de achterliggende ‘big data’ wel weer interessant. Daarmee kunnen dankzij dit soort gadgets ongetwijfeld allerlei correlaties worden gelegd tussen levensstandaarden en het bijhorende slaapgedrag.

Je eigen slaapgedrag

Over de batterij hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken, die gaat na laden een maand mee. Een slaappartner kan wel problemen opleveren. Zodra een ander persoon gedeeltelijk op de band gaat liggen, zullen de resultaten worden verstoord. Ook bepaalde slaapkameractiviteiten waarbij de hartslag omhoog gaat, zullen worden getoond in de analyse. Nog een reden waarom het delen van de analyses wellicht niet handig is.

De RestOn is te bestellen via Indiegogo. Voor 139 dollar wordt de gadget nog voor de feestdagen geleverd. Wij gaan hem testen, dus binnenkort volgt hier de hands-on. In onderstaande Infographic wordt alvast een beeldgegeven van wat de RestOn binnen 36 uur voor je zou kunnen betekenen. Het is de vraag hoe serieus de makers over deze infographic zijn. Ik heb geen slaapanalyse-tool nodig om erachter te komen dat veel koffie drinken en vlak voor het slapen televisie kijken de nachtrust niet ten goede komt.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond