Deel dit artikel
-

Resultaten onderzoek E-Green gepresenteerd op Emerce eFulfilment

Peter Lagey van Vlaams Instituut Logistiek presenteert tijdens Emerce eFulfilment dit najaar de resultaten van het onderzoek E-green. Met het project E-green wil het VIL de e-commerce sector ondersteunen om zowel de ecologische voetafdruk als de logistieke kosten te reduceren.

Zijn consumenten bereid om milieubewuster met hun bestellingen om te gaan? Levert het bundelen van leveringen, slimmere afleverpunten en alternatieve voertuigen die kostreductie en lagere footprint op?

Klanten worden steeds veeleisender en de markt gaat hierin mee, met als gevolg dat serviceniveaus alsmaar hoger worden. Hoe ga je hiermee het beste om richting The last mile, wat betekent dit voor jouw voorraadstrategie voor zowel winkel als website? Jacco Timmerman van BCC Elektrospeciaalzaken BV vertelt er meer over.

De groei in online winkelen leidt tot een toename van het aantal koeriersritten. Is het waar dat webwinkels tot files in de woonwijken leiden? Wat kunnen webwinkels hier aan doen? Welke innovaties in ‘address intelligence’ gaan helpen de consument slimmer van dienst te zijn? En, zijn dieselbusjes nu echt de beste oplossing? Dr. Walther Ploos van Amstel geeft antwoord op deze vragen.

eFulfilment & Logistics wordt zoals altijd gehouden in Jaarbeurs – Mediaplaza in Utrecht. Tickets zijn hier te bestellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond