Deel dit artikel
-

Ricoh levert 3D-printers Leapfrog in Europa

Printerfabrikant Ricoh gaat nog deze maand in Europa 3D-printers van het Nederlandse bedrijf Leapfrog verkopen. Eventueel kan de 3D-printer worden opgenomen in een bestaand printercontract.

De samenwerking beperkt zich in eerste instantie tot klanten in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. Gedurende 2015 komen daar meer landen bij. Aanvankelijk zal vooral de onderwijsmarkt worden aangeboord. Daarna ook de engineering- en productiesector.

Vanuit Alphen aan den Rijn richten oud-studenten Martijn Otten en Maarten Logtenberg zich met hun Leapfrog 3D-printers al langer op de professionele markt. De Leapfrog Creatr is met zijn strakke aluminium kast volgens de beide oprichters een ‘aanwinst voor het bureau’, anders dan zijn plastic en zelfs houten concurrenten.

Ricoh ziet 3D-printing als een natuurlijke evolutie en het bedrijf levert al langer 3D-printing-technologie aan derden. De opening van twee Ricoh Rapid Fab-faciliteiten in Japan is daarvan een voorbeeld. Ricoh ontwikkelt en produceert reeds 3D-printkoppen en treedt op als OEM voor een aantal fabrikanten van 3D-printers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond