Deel dit artikel
-

Rocket Fuel krijgt tik op beurs na resultaten

Reclametechnologiebedrijf Rocket Fuel meldt over het vierde kwartaal een omzetgroei van 63 procent. Ondanks een beter dan verwacht nettoresultaat straffen beleggers het bedrijf met een behoorlijke koersdaling.

De openingsindicatoren staan op de beurs in het rood voor Rocket Fuel. Zoals het er nu naar uitziet, daalt het aandeel mogelijk met een kwart in waarde als zodadelijk de gong in New York luidt.

Daarmee reageren beleggers op de financiële cijfers over het vierde kwartaal die het bedrijf gisterenavond presenteerde. De omzet kwam uit op 140 miljoen dollar. Dat is een plus van 63 procent ten opzichte van vorig jaar maar acht miljoen minder dan verwacht.

Rocket Fuel heeft een technologie waarmee adverteerders en mediabureaus op basis van kunstmatige intelligentie reclameruimte kunnen inkopen op internet. De reclameactiviteiten op mobiel, social en video namen in het vierde kwartaal toe met 108 procent tot 57 miljoen dollar. De bulk van de reclame wordt uitgeserveerd als ‘gewone banner’ op het web.

Netto onder de streep kleurt het cijfer roder dan vorig jaar: 21 miljoen dollar versus twee miljoen vorig jaar.

Het aantal klanten nam toe van 1.224 tot 1.636.

Financiële voorspellingen voor de rest van het jaar durft de leiding niet te doen “omdat het bedrijf en de markt te snel groeien”.

Foto: Steve Jurvetson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond