Deel dit artikel
-

‘Rocket Internet wil 3 miljard ophalen met beursgang’

Incubator Rocket Internet wil dit najaar 3 à 3,5 miljard euro ophalen met zijn geplande beursgang. Het bedrijf is begonnen met de eerste presentaties om de financiële markt te interesseren voor deelname.

De eerste details rondom de geplande beursgang van Rocket Internet beginnen uit te lekken. De Duitse Wall Street Journal meldt op gezag van direct betrokkenen dat de broedmachine voor snelgroeiende internetbedrijven minstens drie miljard euro uit de markt wil halen door aandelen uit te geven.

Ook wordt duidelijk dat Rocket Internet, waar onder meer Zalando uit voorkomt, niet al te transparant wil zijn naar de markt. Het bedrijf zoekt namelijk een notering aan de zogeheten Open Market in Frankfurt. Daar gelden iets minder strenge regels qua transparantie dan op de reguliere beurs. Zo hoeft er bijvoorbeeld geen prospectus te worden uitgegeven.

Het moet nog gaan blijken welke type effecten de incubator gaat uitgeven. Aan de Open Market worden betrekkelijk veel warrants (soort optie) en certificaten verhandeld. Dat zijn geen waardepapieren met eigendomsrecht. Het stelt wel de eigenaar ervan in staat om op een later moment, onder bepaalde voorwaarden, een stukje eigendom te kopen.

Rocket zoekt een behoudzame beursgang waarbij het zelf kennelijk zo veel mogelijk controle over het bedrijf wil houden.

De incubator uit Berlijn ontplooit de meeste initiatieven in Europa en rolt de succesvolste uit naar de andere continenten. Varianten op Zalando zijn inmiddels operationeel in Zuid-Amerika, Afrika, Rusland en Azië. Enkele in Nederland actieve bedrijven uit het portfolio: eDarling, HelloFresh, Home24, Payleven en Westwing.

Foto: Christian Barmala (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Mark

Jammer dat deze reus geen prospectus gaat uitgeven, had graag een kijkje in de keuken gehad bij deze incubator!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond