Deel dit artikel
-

Rocket Internet haalt 600 miljoen euro

Rocket Internet geeft nieuwe aandelen uit en haalt daarmee zeshonderd miljoen euro nieuw kapitaal uit de markt. Het geld wordt gebruikt voor investeringen en overnames.

Het geld gaat er rap doorheen bij de Duitse bedrijvenbouwer Rocket Internet. Afgelopen najaar haalde het met de beursgang 1,4 miljard euro bij beleggers op. Daarvan is al weer een miljard uitgegeven aan investeringen in nieuwe bedrijven en het vergroten van bestaande belangen.

Gisteren maakte Rocket Internet bekend dat het twaalf miljoen aandelen verkoopt, of 7,8 procent van het totaal. Baillie Gifford en United Internet zegden al toe voor gezamenlijk 210 miljoen euro. De overige aandelen worden vermoedelijk geplaatst bij institutionele beleggers.

Met het nieuwe geld moeten dit jaar zeker tien nieuwe bedrijven worden gelanceerd, dat is ongeveer iedere maand een met uitzondering van de zomervakantie.

Afgelopen week nog nam Rockets Foodpanda een belang van dertig procent in Delivery Hero. De combinatie van de thuisbezorgers levert een wereldspeler op.

Foto: Eselsman (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond